Smitterisikovurdering Covid-19 for Bremanger kommune = Nivå 1 (Kontroll)

Kriseleiinga i Bremanger vurderer smitterisiko i kommunen etter Folkehelseinstituttet sin tabell over risikonivå.

Dato sist oppdatert: 17.02.2021

Tal inneliggande personar med påvist Covid-19 i sjukeheimar og annen tilrettelagt bustad: 0 tilfelle
Tal personar med påvist Covid-19 som ligger isolert heime: 0 tilfelle
Tal personar i karantene grunna nærkontakt med personar med påvist Covid-19: 0 tilfelle

Folkehelseinstituttet sin tabell over risikonivå
Risikonivå Beskrivelse
Nivå 1 (Kontroll) Ingen eller få påviste tilfeller, men mulighet for oppblussing.
Nivå 2 (Kontroll med klynger) Lokale og regionale utbrudd som kontrolleres. Insidensen er gjerne noe varierende som følge av utbrudd. Tilfellene kan være begrenset til visse grupper, og bare en liten andel (under 10 %) har ukjent smittesituasjon. Testing og smittesporing håndteres greit.
Nivå 3 (Økende spredning) Økende insidens utenom avgrensete utbrudd og fare for rask akselerasjon i insidens. Tilfellene er dels sporadiske og dels klynger i ulike miljøer. Rundt 10 – 20 % har ukjent smittesituasjon. Kapasitet for smittesporing og testing er under press.
Nivå 4 (Utbredt spredning) Høy og raskt økende insidens utenom avgrensete utbrudd. Press sykehusenes kapasitet. Økende insidens eller flere utbrudd i sårbare grupper. Rundt 20 – 30 % har ukjent smittesituasjon. Økende insidens av innleggelser og dødsfall. Kapasitet for smittesporing og testing er overbelastet.
Nivå 5 (Ukontrollert spredning) Ukontrollert spredning i samfunnet og fare for å overskride sykehusenes kapasitet. Akselererende insidens utenom kjente utbrudd. Mer enn 30 % har ukjent smittesituasjon. Smittesporing er ikke gjennomførbart for mange tilfeller pga. kapasitetsmangel.

Les meir om risikovurdering på FHI sine nettsider.