Oppstart av namnesak - Kunngjering

Kartverket reiser ny namnesak for Kollsete/Kolset etter føresegnene i §8 i lov om stadnamn. I tillegg tek Kartverket med nokre fleire namn i Bremanger kommune for å få avklart rett skrivemåte for offentleg bruk.

I tillegg til primærnamna er også avleidde namn med i saka.

Namnesaka gjeld fylgjande namn:

Namn m/ avleiingar Namneobjekt Merknad frå kartverket
Kollsete / Kolsete / Kolset / Kollset / Kollsæter Gard 86
Indre Kollsete / Kolsæter Bruk 86/1
Ytre Kollsete / Kolsæter Bruk 86/2
Kolset bustadfelt Bruk 86/16
Kolset Bruk 86/17, 18, 19, 20, 22, 23
Kollsetvika Vik i sjø
Kolsætvik / Kollsetvik Bruk 87/2
Nordre Kollsetegrunnen / Kreksa Grunne i sjø
Kolsethaugen Haug
Kollsetdalen Dal
Kollsetelva Bekk
Kolset oppvekst Oppvekstsenter
Gjegnet / Gjegnen / Jegnen / Blånibba / Uksen / Oksen Fjell Finst både Gjegnen og Gjegnet som uttalevariantar i nærliggjande bygder?
Gjegnalunden / Gjengnalunden Bruk 114/8
Gjegnalundsbreen Isbre
Ålfot- / Gjegnalundsbreen statsallmenning Bruk 118/1 Gjeld berre namneleddet Gjegnalundsbreen
Hælen Nes i sjø
Hælen lykt Fyrlykt
Hæleneset /Hælneset Nes i sjø
Hælvika Vik i sjø
Hælmyra Myr
Hælkråa / Hælkråna / Hælkrona Vik i sjø Er Hælkråa og Hælkrona same namneobjekt? Kva er evt rett plassering?
Hælkrona / Hælkråa / Hælkråna Vik i sjø Er Hælkråa og Hælkrona same namneobjekt? Kva er evt rett plassering?
Hælkollen Ås
Nørdre Fleda / Nørdreflua Skjer i sjø Ligg aust for Vengane
Søreflua / Søre Fleda Skjer i sjø Ligg aust for Vengane

For meir informasjon om namna kan ein sjå temakartet «Stedsnavn» på Kartverket si innsynsløysing her.

Kartverket har vedtaksrett for skrivemåten av tradisjonelle gards- og bruksnamn og for naturnamn. Eigarar og festarar har rett til å uttale seg om gards- og bruksnamn og lokale organisasjonar har rett til å uttale seg om skrivemåten av namn som dei har særleg tilknyting til. Det er kommunen sitt ansvar å kunngjere at namnesaka er reist og innhente og samordne dei lokale høyringsfråsegnene.

I samband med vegadresseprosjektet har formannskapet i Bremanger kommune vedteke  vegnamnet Kolset (vegnr. 4706), men adressenamnesaka er sett på vent til skrivemåten av primærnamnet er vedteke.

Namnesaka vert lagt ut til høyring på kommunen si heimeside, med papireksemplar på servicekontoret på Rådhuset i Svelgen.

Slik sender du inn merknad

Merknad skal sendast til Bremanger kommune, Pb. 104, 6721 Svelgen eller til post@bremanger.kommune.no innan 15.februar 2020.