Datainnsamling

Til brukarar av legevakt og ambulanse

Helse- og omsorgsdepartementet ynskjer å prøve ut ein ny modell for organisering av legevakt i små- og mellomstore kommunar.

Modellen skal prøvast ut i ditt distrikt.
For å måle effekt av den nye organiseringa treng forskarane i prosjektet informasjon om befolkninga som nytter legevakt- og ambulansetenesta.

Difor vert det i perioden mars 2019 til desember 2020 gjennomført ei datainnsamling frå legevakt- og ambulansetenesta i ditt distrikt. Data som vert innsamla gjeld din kontakt og bruk av legevakt- og/eller ambulansetenesta.

Alle data vil verte sletta etter prosjektslutt.

Regional etisk komité har godkjend innsamling av opplysningane. Opplysningane vil verte handsama i tråd med reglar om personvern og teieplikt.

Dersom du ikkje ynskjer at opplysningar som gjeld deg skal nyttast i dette prosjektet kan du trekke deg utan å gje grunn. Du må då kontakte oss direkte.

Det vil i den same perioden og bli gjennomført frivillige, anonyme brukarundersøkingar.

Om du har spørsmål eller ikkje ynskjer å delta, ta kontakt på:
e-post: assp@norceresearch.no
tlf: 56 10 73 01

Meir informasjon om prosjektet og dine rettar finn du her:

Med helsing

Sunnfjord og Ytre Sogn Interkommunale Legevakt
Kommunane Askvoll, Hyllestad, Fjaler, Gaular, Førde, Naustdal. Jølster, Balestrand,
Bremanger og Høyanger
Nasjonal kompetansesenter for legevaktmedisin (NKLM)